http://www.eventfotosite.nl - part of REMEPRO.NL


GIRO d'ITALIA 2016
Tijdrit Apeldoorn-Apeldoorn
Proloog, vrijdag 06 mei 2016 - Deel 1


De start van de Giro in Nederland was een prachtige start. Onder (eindelijk) zonnig weer en onder goedkeuring van koning Willem won Tom Dumoulin de proloog. De toch al goede stemming in Apeldoorn werd nog beter. Groot verschil met de proloog van de tour, waar hij 4e werd. Daar was de concurrentie met Rohan Dennis, Tony Martin en Cancelara groter. Alleen Cancelara was erin Apeldoorn bij, maar was ziekjes.

Bijna ging de 1e prijs niet naar een Nederlander, maar wel naar een Nederlandse ploeg. De Sloveen Roglic van de Lotto-Jumboploeg miste op een fractie de overwinning. Een renner die ook kan klimmen en een nog grotere belofte als ronderenner als gedacht. Van de klassementsrijders deden Valverde en Nibali wat verwacht werd: een plaats in de top 25.

Ook Steven Kruijswijk lukte dat met een 22e plaats. Samen met Roglic kunnen zij meedoen in het klassement. Het wordt interessant hoe dit zich ontwikkelt voor de Lotto-Jumboploeg.
GA VERDER NAAR DEEL TWEE - KLIK HIER!2016 by REMEPRO.NLHet copyright van alle in deze site opgenomen foto's ligt bij REMEPRO.NL - Zonder schriftelijke toestemming is het niet toegestaan deze foto's te gebruiken.
Mocht je jezelf herkennen op een van deze foto's en daarom de foto van internet af willen of jezelf onherkenbaar gemaakt zien,
stuur ons dan een e-mail en e.e.a. zal zo snel mogelijk worden uitgevoerd.