MILJONAIR FAIR 2006
Amsterdam, 07 t/m 11 december 2006










































































Doet u mij die maar...


...klonk het op de stand van de Utrechtse autohandelaar Hessing. Dat het hier niet om een Opel Astra uit 1994 gaat mag duidelijk zijn, we zijn immers op de Miljonair Fair. De vijfde Bugatti Veyron op Nederlandse bodem vond een baasje. Je moet het er maar voor over hebben, 1,8 miljoen euro voor een auto. Eerlijk is eerlijk, je hebt wel wat bijzonders: Een 16,4 liter motor, die in 2,5 seconde op de 100km/u zit, en ruim 400km/h haalt als topsnelheid. Het tekent wel de sfeer in de Amsterdamse Rai van de afgelopen dagen. Er loopt veel volk rond dat zich graag doet voorkomen als miljonair, maar het is de kunst om de mensen die daadwerkelijk goed zijn voor een banksaldo met minimaal zes nullen voor de komma er tussen uit te pikken.

Er was weer genoeg te zien op de huishoudbeurs voor de rijken. ADO had speciaal voor deze beurs het duurste gordijn ter wereld gemaakt. Het kost een slordige 55.000 euro per strekkende meter, maar dan heb je ook wel een lapje stof met ruim 4.200 vergulde Swarovski kristallen, 24 robijnen en een 3-karaats diamant. Misschien staan ze leuk op de Riva Rivarama Cream, een jacht met 2 motoren van 800 pk, te koop vanaf 887.000 euro. Het kon allemaal niet op, een MV Agusta motor voor een ton in euro's (de duurste ter wereld), een mobieltje voor 30.000 euro, of een eilandje op Dubai voor 4,5 miljoen euro inclusief zwembad en privé strand. Eén van de opvallendste dingen was misschien wel de KOH Gorgeous Nail File. Ingezet met, daar zijn ze weer, Swarovski kristallen die zijn geselecteerd op puurheid en zuiverheid. Leuk voor in het handtasje? 40.000 euro en hij is van u!

De 210 exposanten hadden er weer alles aan gedaan om er een mooi geheel van te maken. Naar mijn mening is Starline er opnieuw in geslaagd om één van de mooiste stands te bouwen. Wanneer je door de hekken liep, waande je je in een rustig parkje. Mooie zwembaden, luxe whirlpools, alles er op en er aan. Een totaal andere sfeer was er bij Jackie Hotel, waar juist drukte en gezelligheid de boventoon voerde. Iedere bezoeker kreeg hier een hapje aangeboden, en eerlijk is eerlijk, dan blijf je toch net even wat eerder hangen dan dat je gelijk door loopt. Op een beurs genaamd Miljonair Fair zou je verwachten dat je toch wel een glas champagne met een kleine versnapering aangeboden krijgt, maar niets is minder waar. Princess had ook een gezellige hoek ingericht. Tussen de keukens gaf zanger Alex acte de presence, met natuurlijk zijn hit 'Een bossie rode rozen'. Op de stand van Vale do Lobo ging het voornamelijk over vakantiehuizen in de Portugese Algarve, in een gigantisch Golf&Beach Resort. Louis van Gaal tekende op de Miljonair Fair 2005 ook nog voor zo'n optrekje. Dat u even weet wie uw buurman zou kunnen worden...

Primeurs waren de formule 1 auto van Spyker, 's werelds grootste plasma scherm van Panasonic (103"/261cm), de primeurs van de nieuwe BMW X5 en de LandRover Freelander 2, de nieuwe horlogecollectie van Rolex, Cartier, Emperio Armani en Breitling. Ook mooi is de Silvestris Sports Cabriolet. Deze speedboot heeft een dek wat op afstand te sluiten is, en beleefde op 7 december in de Rai de wereldprimeur.

De Miljonair Fair beleefde dit jaar zijn eerste lustrum. Wat in 2002 begon in de Passenger Terminal aan het IJ met een paar duizend bezoekers, beleefde dit jaar een record met 44.000 bezoekers in de Rai. De openingsavond is een jaarlijks evenement geworden wat prominent in de agenda's van vele VIP's staat genoteerd. Duizenden CEO's, tv-sterren, Quote 500 leden, topsporters, acteurs, actrices, netwerkers en ondernemers waren aanwezig bij de gala opening. Die opening zou verricht worden door Paris Hilton, maar uiteindelijk werd dit gedaan door actrice Tara Reid, in samenwerking met ondermeer Paul de Leeuw. Ruim 300 media vertegenwoordigers uit 15 landen maakten verslag van de happening. Er werden in de dagen voorafgaand naar schatting nog 2.500 smokings verkocht, alle limousine verhuurbedrijven waren volgeboekt en maar liefst 5.000 flessen champagne werden open getrokken om het de VIP's naar hun zin te maken. De beursomzet bedroeg 450 miljoen euro, een absoluut record. Ook een record was de waarde van de aanwezige goederen: Ruim een miljard euro!

Natuurlijk wordt er op beurzen van dit kaliber niet alleen maar geld uitgegeven aan luxe. Er kan gelukkig ook nog wat af voor het goede doel. Stichting Emma probeert het verblijf voor kinderen en ouders in het Emma kinderziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. Hulp aan zwangere Afrikaanse vrouwen en babies die met HIV geïnfecteerd zijn komt van de Orange Babies. Door het veilen van kunstwerken van onder andere Marco Borsato zamelen zij geld in voor dit goede doel. De derde liefdadigheidsstichting die aanwezig was, is Return to Sender. Initiatiefnemer is Katja Schuurman. Zij was dan ook hoogstpersoonlijk aanwezig om zo veel mogelijk donaties te krijgen, om zo projecten te kunnen starten die armoede tegen moeten gaan.

Organisator Yves Gijrath van de GMG Media Groep kijkt terug op een geslaagde Miljonair Fair Amsterdam 2006. Inmiddels is hij alweer druk bezig met de voorbereidingen van de volgende Miljonair Fair: 11-13 mei in Shanghai. Daarna zullen nog beurzen volgen in achtereenvolgens Kortrijk, Cannes en Moskou. En dan is het al weer bij december 2007, en staat de 6e editie alweer voor de deur...

Henry





(advertenties)
www.assistme.nl advertentie